Πώς παραμένω αισιόδοξος με την ΑΣ μου

Το να ζει κάποιος θετικά ενώ πάσχει από μια αρνητική νόσο δεν είναι εύκολο. Η ΑΣ επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά, κάτι που σημαίνει ότι ακολουθεί μια διαδικασία δοκιμής-σφάλματος στα φάρμακα, ακόμη και στον τρόπο που ζει με την ΑΣ. Κάτι που έχει αποτέλεσμα για εμένα, μπορεί να μην έχει για εσάς. Όμως, ως κοινότητα, μπορούμε να μοιραστούμε μεταξύ μας ιδέες.

Ακολουθούν κάποιες από τις προτάσεις μου για πράγματα που με βοηθούν να παραμένω θετική. Το νούμερο ένα στη λίστα μου είναι το εξής: παρότι ζούμε με μια τόσο επιβαρυντική νόσο, πρέπει να προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια θετική στάση. Λέω πάντα ότι «η ΑΣ έχει κατακτήσει το σώμα μου, αλλά ΟΧΙ εμένα!».

Λέγοντας αυτό, εννοώ απλώς ότι παρότι το σώμα μου έχει προσβληθεί από τη νόσο, ΔΕ θα αφήσω την ΑΣ να με κυριεύσει ή να με καθορίσει. Βρείτε όποιον τρόπο μπορείτε για να φέρετε θετικότητα στην κάθε ημέρα.

 

Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Κρατήστε ημερολόγιο και γράψτε πέντε θετικά πράγματα κάθε πρωί

Γνωρίζατε ότι απαιτούνται πέντε θετικά σχόλια για να διαγράψουμε αυτό το ένα αρνητικό σχόλιο από το μυαλό μας;

 

Όπως και αν αισθάνεστε, σηκωθείτε και ντυθείτε

Ακόμη και αν απλώς κάνετε ένα ντους και φορέσετε καθαρές πιτζάμες!
Διαλέξτε ένα αγαπημένο βιβλίο και βρείτε ένα άνετο σημείο που θα είναι μόνο για διάβασμα.

 

Ακούστε μουσική που σας φτιάχνει τη διάθεση

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συμβουλή! Αγαπώ την ακουστική μουσική, αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποια σας αρέσει.

 

Βγείτε έξω

Κοιτάξτε τριγύρω και ακούστε: αφιερώστε μερικές στιγμές για να απολαύσετε απλά την ομορφιά του κόσμου (εάν ο καιρός είναι συνεργάσιμος).

 

Πάντα να έχετε κάποιον για να μιλήσετε

Είτε είναι μέλος της οικογένειας, φίλος, ή ακόμη και κάποιος στο διαδίκτυο! Υπάρχουν πολλές ομάδες και διαδικτυακά φόρουμ που μπορούν να βοηθήσουν με τα προβλήματα και τις ερωτήσεις σας σχετικά με την ΑΣ. Ποτέ μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τη ζωή με ΑΣ μόνοι σας.

Όλες αυτές οι συμβουλές είναι πράγματα που μπορεί να κάνετε ακόμη και παραμένοντας στο σπίτι. Μερικές φορές, όταν μένετε μέσα στο σπίτι είναι δύσκολο να βρείτε κάτι θετικό. Όμως, θα πρέπει πάντα να αναζητούμε τρόπους για να ζούμε θετικά, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

 

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν βρίσκεστε εν μέσω μιας μεγάλης έξαρσης. Η εύρεση ενός θετικού πράγματος και η εστίαση σε αυτό θα σας βοηθήσει το συγκεκριμένο διάστημα με την ψυχική σας κατάσταση. Πιστεύω πραγματικά ότι η θετική ψυχική κατάσταση μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις μάχες που δίνουμε με την ΑΣ όλο το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 

 

GR2003813555

Δεν είμαι ένοχος

Διεκδικώντας πίσω το σώμα μας

Γνώρισε τη MELONI

author

Meloni
Thompson

ΑΣ Ασθενής

Η Meloni Thompson διαγνώστηκε με ΑΣ πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια. Μητέρα δύο παιδιών και φανατική blogger, ζει στην Ατλάντα των ΗΠΑ με τον σύζυγό της Lang και το μπουλντόγκ τους Bailey.

Meet More Experts

ΒΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ομάδες υποστήριξης ασθενών μπορούν να σταθούν δίπλα σου όταν είσαι με καλή διάθεση και να σε υποστηρίξουν εάν η διάθεσή σου δεν είναι καλή. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να λάβεις πρακτικές συμβουλές για το πως να ζεις με την ΑΣ.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >