Κάνοντας την ΑΣ μια ορατή ασθένεια  | ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ) είναι μια αόρατη ασθένεια. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που δεν πάσχουν από αυτή να φανταστούν πώς είναι η ζωή των πασχόντων. Οπότε, το Βήμα Μπροστά είχε μια ιδέα, και ζητήσαμε τη βοήθειά σας.

 

Μέσω των λογαριασμών μας στο Facebook, σας ζητήσαμε να περιγράψετε διάφορες πτυχές της ζωής σας με την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Στη συνέχεια, πήραμε τα λόγια σας, προσθέσαμε εικόνες και τα βάλαμε μαζί σε αυτό το άρθρο.

 

Θέλουμε να κάνουμε την ΑΣ μια ορατή ασθένεια. Διότι όσο περισσότεροι άνθρωποι κατανοήσουν την ΑΣ, τόσο ευκολότερη θα είναι η ζωή για τους πάσχοντες από αυτή. Οπότε, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και τους αγαπημένους σας εάν πιστεύετε ότι οι εικόνες αντανακλούν τη ζωή σας με ΑΣ. Ακόμη καλύτερα, εάν νιώθετε ότι έχετε έμπνευση, μοιραστείτε μαζί μας τις λέξεις σας μέσω του Facebook).

 

Πρώτα, σας ρωτήσαμε πώς θα ορίζατε την ΑΣ σας

tinman

Όπως είναι φυσικό, η χρόνια κόπωση είναι ένα συχνό θέμα

drainer

Όμως, υπήρχαν και πολλά άλλα συμπτώματα

icepick

Το να ακούσουμε με ποιον τρόπο δείχνουν τις εσφαλμένες αντιλήψεις τους για την ΑΣ όσοι δεν πάσχουν από σπονδυλαρθρίτιδα, ήταν πραγματική αποκάλυψη.

diary

invisible

Όπως ήταν και οι αναρτήσεις για τη θετική στάση ως προς τη ζωή με ΑΣ

pusher

Και τέλος... θεωρήσαμε ότι αυτή η ανάρτηση μάς βοήθησε να συνοψίσουμε τη ζωή με ΑΣ

 

Αυτό το άρθρο συντάχθηκε από έναν τακτικό ειδικό συνεργάτη του Βήμα Μπροστά.gr. Το Βήμα Μπροστά είναι ένας κοινωνικός ιστότοπος που βοηθά ολόκληρη την κοινότητα της ΑΣ να: Ενημερώνεται. Μοιράζεται. Εμπνέει. Συζητάει.

 

 

GR2003813555

Ομαδικές ασκήσεις!

Μετρώντας προβατάκια

ΒΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ομάδες υποστήριξης ασθενών μπορούν να σταθούν δίπλα σου όταν είσαι με καλή διάθεση και να σε υποστηρίξουν εάν η διάθεσή σου δεν είναι καλή. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να λάβεις πρακτικές συμβουλές για το πως να ζεις με την ΑΣ.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >